Unt purificat – Ghee - 300g by Dr. Ing. Cornelia Dostetan Abalaru apicultor
- Taxa de livrare in FANbox este de 9,99 RON (TVA inclus). Pentru plata ramburs se adauga o taxa de 1%.
- Taxa de livrare in Easy Collect este de 12,49 RON (TVA inclus). Pentru plata ramburs se adauga o taxa de 1%.
- Taxa de livrare in Easybox este de 12,49 RON (TVA inclus). Pentru plata ramburs se adauga o taxa de 1%.
- Taxa de livrare Expres este de 24,99 RON (TVA inclus) pentru zonele cu acoperire Fan Courier (fara km suplimentari).
Produsele pot fi comandate doar din stoc, acestea fiind livrate in 1-3 zile lucratoare.
www.stronglife.ro va pune la dispozitie urmatoarele metode de plata:
Plata CARD Online si in Rate
Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei tale, in conditii de siguranta deplina. Plata prin card este o metoda sigura deoarece datele cardului tau nu vor fi stocate de catre procesator, ele fiind securizate si incriptate.
Pentru efectuarea platii vei introduce numarul cardului tau, data expirarii si codul CVV2/CVC2 (ultimele trei cifre inscriptionate pe banda de pe verso, ce contine si semnatura ta).
Beneficiaza acum de accesoriile auto comercializate de VagAuto.ro in 2,3,4,5 sau 6 rate fara dobanda prin cardurile agreate ale partenerilor nostri: Credit Europe Bank, Banca Transilvania, Garanti Bank , BRD Finance si Alpha Bank.
Moneda in care se va efectua plata este RON; pentru alte monede acceptate te rugam sa ne contactezi.
Transfer bancar (ordin de plata)
Dupa trimiterea comenzii, veti primi toate informatiile necesare care trebuie inscrise pe ordinul de plata. Livrarea comenzii se face doar dupa confirmarea platii. Pentru accelerarea procesului, va rugam sa ne contactati si sa ne trimiteti o copie dupa ordinul de plata.
Plata in sistem ramburs
Plata ramburs se efectueaza integral la livrarea comenzii. In cazul livrarii produselor de catre curieri, plata se va face catre comisionarul care efectueaza livrarea.
Descriere
Unt purificat sau clarifiat (cunoscut si sub numele de ghee) , in gama de produse StrongLife.
Untul purificat (clarifiat) este grasimea din lapte obtinuta din unt dupa indepartarea corpurilor solide si a apei din acesta. De obicei se realizeaza prin topirea untului, astfel incat componentele sale se separa dupa densitate. Apa se evapora, unele corpuri solide plutesc la suprafata si sunt indepartate, restul corpurilor solide raman la fundul vasului iar untul clarifiat, ramas acum la suprafata, este turnat in alt vas. Metodele comerciale includ atat evaporarea directa, cat si decantarea si centrifugarea urmate de uscarea in vid, dar se poate obtine si direct din smantana prin separarea emulsiei urmata de centrifugare. Untul clarifiat are punct de topire mai ridicat (485°F/252°C) decat untul clasic (325-375°F sau 163-190°C), fiind din acest motiv preferat pentru anumite metode de preparare (soteuri, preparate prajite in ulei mult), are un termen de valabilitate mult mai mare decat acesta, iar continutul sau in lactoza si cazeina este neglijabil, putand fi consumat de majoritatea persoanelor cu intoleranta la lactoza sau alergie la lapte.
Gheea sau untul purificat (clarifiat) se prepara traditional in India si Asia de Sud (Pakistan, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka) prin incalzirea untului un timp suficient de lung pentru ca apa sa se evapore si elementele solide din lapte sa se caramelizeze, acestea fiind apoi filtrate. Uneori sunt adaugate condimente, textura, culoarea si gustul final depinzand de calitatea untului si de cat timp a fost incalzit (fiert). Conform Ayurveda, metoda corecta de obtinere difera de cea utilizata pentru untul clarifiat, folosindu-se in acest scop un unt obtinut din lapte de vaca acrit. Pentru aceasta, laptele proaspat este fiert si lasat sa se raceasca pana la 43ºC (110ºF), se adauga apoi lapte acrit (curd) si se lasa acoperit la temperatura camerei inca circa 12 ore, iar apoi este „batut” dupa metode traditionale. Atunci cand este preparata corect, poate fi pastrata la temperatura camerei un timp indelungat fara a se altera, textele Ayurvedice mentionand ca poate rezista chiar 400 de ani. Ayurveda apreciaza untul astfel clarifiat (ghee) drept aliment pur (are calitatea Sattva Guna) si il foloseste ca ingredient principal intr-o serie de remedii, fiind utilizat de preferinta pentru tratarea bolilor cauzate de dereglarea lui Pitta Dosha. El hraneste toate tesuturile si organele, creste vigoarea organismului, este intineritor, antioxidant si antitoxic, este benefic pentru memorie, pentru ochi (atat in administrare interna cat si folosit extern) si pentru persoanele slabite sau in unele afectiuni psihice (de exemplu iritabilitate), inmoaie si infrumuseteaza pielea, lubrifiaza mucoasele, face vocea mai buna si ajuta la scaderea colesterolului (persoanele cu afectiuni cardiace pot consuma intre 2 si 4 linguri pe zi, beneficiind de proprietatile sale curative). Este recomandat pentru toate varstele, atat copiilor, cat si batranilor si da gust placut alimentelor in care este adaugat.